.

Благотворителен бал на Фондация „Благотворителност и милосърдие” под патронажа на Великия майстор на ОВЛБ

 

 

Тазгодишният традиционен масонски благотворителен бал „Добротворителност на Еньовден – денят на лятното слънцестоене”, организиран от Фондация „Благотворителност и милосърдие” под патронажа на Великия майстор на ОВЛБ – НУ брат Искрен Йотов, се състоя на 24 юни 2019 г. в Националния исторически музей в Бояна.

Въпреки проливния дъжд в бала взеха участие повече от 150 братя, придружени от техните дами, както и хора които не са част от братството, но са изпитали вътрешна потребност да се включат в тази прекрасна благотворителна кампания в подкрепа, както на деца в нужда, така и на талантливи деца.

В празника на Светлината – Лятното слънцестоене, символ на вярата и на победата над мрака, на Фондацията беше дадена възможност да се съберат финансови средства, които да дарят лъч надежда на децата в нужда

В своето изказване, ВМ на ОВЛБ – НУ брат Искрен Йотов, поздрави всички присъстващи с празника и благодари на гостите за това, че са се отзовали на поканата. На събитието присъстваха и Старите велики майстори на ОВЛБ – НУ братя Григорий Вазов и Иван Сариев, както и многобройни настоящи и стари велики сановници, майстори на ложи и др.

За пореден път участниците в бала показаха, че милостта и благотворителността са два от основните добродетели, неразривно свързани с масонските идеали и начин на живот. Общата събрана сума от куверти, дарения и търг на дарени от братя произведения на изкуството, възлезе на повече от 20 000 лв. Те ще бъдат изцяло преназначени за дарения. Във връзка с това Фондация „Благотворителност и милосърдие” очаква предложения от ложите, за това къде да бъдат насочени тези средства и в какъв размер, уточни за Бюлетин на ОВЛБ Великият благотворител на ОВЛБ – МУ брат Р. К.

Преди приключване на тържествената част беше съобщена датата на следващия благотворителен бал, който ще се проведе на 19 декември 2019 г., броени дни преди Зимното слънцестоене, когато Слънцето за пореден път „започва борба с мрака, в името на светлината и живота“.

 

 

Бюлетин на ОВЛБ, юни 2019 г.

към начало