.

НУ брат Искрен Йотов на прием в Посолството на Германия

НУ брат Искрен Йотов е носител най-високото масонско отличие за чужденци на ОВЛ на Германия и бе представен като Велик майстор на ОВЛБ

 

Великият майстор на ОВЛБ – НУ брат Искрен Йотов посети приема, даден от Посолството на Федерална република Германия в София на 2 октомври 2019 година. Той бе по повод на Националния празник на Германия – Денят на германското единство, който се отбелязва на 3 октомври. На този ден през 1990 г. е обявено обединението на Федерална република Германия и Германската демократична република в единна държава, наречена  Федерална република Германия.

По случай празника НУ брат Искрен Йотов участва в приема, носещ със съгласието на домакините най-високото германско масонско отличие за чужденци – Почетният знак на Обединената велика ложа на Германия. С него не е награждаван досега друг български свободен зидар. Той бе удостоен с него при посещението си в Берлин на 26-28 октомври 2018 г. по време на проведения Конвент на Обединените велики ложи на Германия.

На приема в Посолството на Германия у нас НУ брат Искрен Йотов бе приет официално от домакините като Велик майстор на Обединената велика ложа на България.

 

„Хрониката“, електронен вестник на ОВЛБ, октомври 2019 г.

към начало