.

Делегация на ОВЛБ начело с Великия майстор Искрен Йотов участва в Годишната конференция на Великата ложа на Държавата Израел

 

 

Великият майстор на ОВЛБ – НУ брат Искрен Йотов със Стария велик майстор на Великата ложа на Държавата Израел – НУ брат – Сюлейман Салем (вляво) и с новоинсталирания Велик майстор на израелските братя – НУ брат Йехуда Шмулевич (вдясно).

В Годишната конференция на Великата ложа на Държавата Израел и инсталирането на новите Велик майстор и Велики сановници на 28 януари 2020 г. в Тел Авив, взе участие и българска делегация. Тя бе водена от Великия майстор на ОВЛБ – НУ брат Искрен Йотов, придружаван от Майстора на ложа „Перлата на Сливен” –А. А.

В конференцията взеха участие делегации, водени от 11 велики майстори от 28 велики ориенти, между които освен от България и от Англия, Южна Каролина (САЩ), Германия, Виржиния (САЩ), Австрия, Гърция, Дистрикт Колумбия (САЩ), Куба, Румъния, Испания, Австралия, Франция и Сърбия.

Великият майстор Искрен Йотов проведе полезни двустранни разговори с много от присъстващите велики майстори и водачи на делегации. На вечерята за великите майстори и водачи на делегации, на 27 януари вечерта, той връчи своя подарък, луксозната книга на английски език „Масонството в България”, и сподели мисли за съвместната работа със Стария велик майстор – НУ брат Сюлейман Салем, а по-късно и на другия ден – с новоинсталирания Велик майстор на Великата ложа на Държавата Израел – НУ брат Йехуда Шмулевич.

Хрониката, януари 2020 г.

 

към начало