.

Великият майстор на ОВЛБ Искрен Йотов участва в отбелязването на 150-годишнината на Символичната велика ложа на Унгария

 

Великият майстор на Суверенната велика ложа на Унгария – НУ брат Тамаш Кьорошвьолгий и Великият майстор на ОВЛБ – НУ брат Искрен Йотов.

Великият майстор на ОВЛБ НУ брат Искрен Йотов взе участие в отбелязването на 150-годишнината на Символичната велика ложа на Унгария. В делегацията участва и великият секретар на ОВЛБ, ВУ брат М. М.

Тържественият ритуал за големия празник на домакините се проведе на 1 февруари в храма, изграден в красивата зала в сградата на Задругата на металурзите в Будапеща. Наред с нашата делегация, присъстваха гости от още над 30 страни от чужбина, сред които Англия, Ирландия, Германия, Франция, Австрия, Турция, Армения, Словения, Чехия, Македония, Словакия, Словения и Полша.

Ритуалът завърши с реч на Великия майстор на Символичната велика ложа на Унгария – НУ брат Тамаш Кьорошвьолгий за ролята на масонството в родината му. След това бе прожектиран филм за историята на Символичната велика ложа на Унгария.

Веднага след Тържествения ритуал бе проведен т. нар. Бял ритуал със сестрите, с богата празнична програма.

Великият майстор на Суверенната велика ложа на Унгария – НУ брат Тамаш Кьорошвьолгий не скри силния си интерес и впечатление, което му направи подареният по време на Тържествената вечеря от Великия майстор на ОВЛБ – НУ брат Искрен Йотов и Великия секретар на ОВЛБ реплика на меча на хан Кубрат, чиито потомци управляват Първото българско царство. В неговите предели  през 828 г. влиза и днешна Будапеща.

Хрониката, януари 2020 г.

към начало