.

Дарение на ложа „Акация“, София

 

Братята от ложа „Акация“, София, организираха дарителска кампания за набиране на средства за подпомагане на медиците, които работят на първа линия в борбата за справяне с пандемията COVID-19 и на семейства, изпаднали във финансова нужда, поради липса на средства.

В много кратък срок братята откликнаха на призива на майстора на ложата да бъдат помогнати тези достойни хора и семейства в нужда.

До момента (5 май ) ложата е са събрала средства на стойност 4 910лв., от които:

– за УМБАЛ “Иван Рилски” гр. София, са закупени и доставени защитни облекла, маски и шлемове на обща стойност 1 810 лв.;

– за нуждаещи се семейства –  ложата предостави 1000 лв., за осигуряване на храна (продукти от първа необходимост) за 20 семейства за 2 седмици;

– за МБАЛ „Св. Петка“ гр. Видин – защитни облекла, маски и шлемове (предстои да бъдат закупени и доставени след уточнение с директора на болницата).

На 12 май 2020 г. от ложа „Акация“ обявиха поредната дарителска акция. Поради рязкото покачване на броя на заболелите от COVID-19 в гр. Ямбол, братята от ложата са дарили на болницата в града 100 защитни костюма и 1000 маски на обща стойност 3000 лв. Към дарението се е включил и брат Илиян от побратимената ложа „Шипка“, ориент Москва от състава на ВЛР, който лично е осигурил 30 защитни шлема.

 

към начало