.

19 български младежи станаха членове на Ордена „Дьо моле“

 

Covid–19 беляза изтеклата година, но не успя да попречи на 19 български младежи да се присъединят в нейния край към ордена „Дьо Моле“.  Макар ритуалът да се проведе чрез видеовръзка,. младежите и техните родители успяха да се потопят в атмосферата му и да го преживеят емоционално.

Ритуалът се водеше от бр. Лучано Крители, Президент на Ордена „Дьо Моле – Италия“ и отговарящ за разширението на „Дьо Моле – Интернешънъл“ в Европа. Това, че той беше поставил българското знаме зад гърба си изпълни младежите с още повече вълнение и гордост.

Пред импровизираните олтари в домовете им младежите коленичиха, положиха ръка върху Свещената книга (такава, каквато е тя, според вероизповеданието им) и положиха клетва. Това беше не само един от най-ярките моменти на ритуала, но и момент, който всеки от тях ще носи занапред в сърцето си.

 

В церемонията по приема взеха участие 94 души от 4 континента. Сред тях бяха Великия майстор на Великата ложа на щата Ню Йорк – бр. Уилям Сардоне, Великия майстор на Великата ложа на Албания – бр. Пиро Доде, Президентът на Комисията за международни отношения на „Дьо Моле Бразилия“ – Алан Келвин де Соуза Калдас, с още 30 младежи (които бяха в споделена видеовръзка), младежи от Филипините, Литва, Албания, Италия, както и първият българин, приет в Ордена, Румен Божилов.

 

Следващият прием на млади българи е предвиден за 27 февруари 2021 г.

Виж повече за Ордена „Дьо Моле“ тук.

към начало