.

Нова група младежи се присъедини към „Дьо Моле България“

 

 

На 18 януари 2021 г. бе назначен първият Сановен съвет на Обител „Света София“. За Главен съветник бе избран Румен Божилов.

На 27 февруари се състоя ритуал по прием на нови членове на Ордена „Дьо Моле“. Ритуалът беше ръководен от бр. Лучано Крители, президент на „Дьо Моле Италия“ и отговорник по разширението на „Дьо Моле Интернешънъл“ в Европа.

Церемонията се проведе чрез видео връзка. На нея присъстваха повече от 70 човека от Италия, САЩ, Филипините, Ирландия и Испания.  Сред гостите беше и бр. Уилям Сардоне, НУВМ на Великата ложа на щата Ню Йорк.

Вълнението на кандидатите и техните родители беше видимо и достигна своя връх, когато младежите трябваше да коленичат пред импровизираните олтари в техните домове, за да положат тържествена клетва с ръка върху Свещената Книга според вероизповеданието им. Това е един незабравим момент, който със сигурност оставя ярък отпечатък в сърцето и съзнанието на кандидатите и ще допринесе за тяхното израстване“, каза МУ брат Любомир П., Съветник на обителта.

„Последва връзването на наметалата. Те са най-известният и отличителен атрибут на Ордена „Дьо Моле“, който всеки младеж носи с гордост и чест. Наметалото дава възможност на младите мъже да осъзнаят, че вече са част от международна организация, наброяваща десетки хиляди хора по света“, обясни още той.

След закриване на официалната част последваха поздравления от страна на гостите към новоприетите, както и на всички които допринесоха за прекрасно изпълнения ритуал.

От „Дьо Моле Интернешънъл“, Обител „Света София“ изказват благодарност на всички родители, за оказаното съдействие, уточнявайки, че то е особено важно при създаването на една нова организация.

 

(„Дьо Моле Интернешънъл“,

Обител „Света София“)

Хрониката

към начало