.

5 юни стана рожденият ден на Обител „Света София“

 

 

На 5 юни се проведе ритуалът по инсталация на Обител „Света София“. Той се ръководеше от МУ брат Лучано Крители, Изпълнителен директор на „Дьо Моле Интернешънъл“ за Италия и Европа.

Трудно е да се предаде чувството и атмосферата, при която премина инсталацията на Обител „Света София“, но следващите снимки все пак създават една макар и непълна представа за това.

 

 

Откривайки ритуала, младежите „Дьо Моле“ запалиха светлините на 7-те свещи, символизиращи 7-те принципа на Ордена: синовна любов, уважение към всички живи същества, учтивост, приятелство, лоялност, правда и патриотизъм. След това сведоха глава и се отдадоха на молитва.

 

После бяха въведени официалните гости. На снимката ВМ на ОВЛБ, брат Николай Божилов преминава през шпалира от мечове на младите рицари, повел за ръка малкия си син Иван.

 

По време на инсталацията, Лучано Крители, отговорник на „Дьо Моле“ за разширяването в Европа връчва меча на Главния съветник на Обител „Света София“ Румен Божилов, след като е положил клетва. На Румен му предстои да се изправи, като при това ще му бъде закачен нагръдникът, който държат баща му ВМ на ОВЛБ, Николай Божилов и Почетния член на Върховния съвет на „Дьо Моле“, Еудженио Йенчинела.

 

Младежите, Офицери на Обителта, положиха клетва, а в очите им се четеше гордост, решителност и радост. На снимката, коленичил пред олтара, е Георги Славчев, Старши съветник на Обител „Света София“.

 

към начало