.

Великият майстор Николай Божилов взе участие в Годишната конференция на Великия ориент на Италия

 

 

 

На 1 и 2 октомври 2021 г. в Римини се проведе редовната годишна конференция на GOI (ГОИ) – Великият  ориент на Италия. Делегацията на ОВЛБ бе водена от Великия майстор на ОВЛБ брат Николай Божилов. В нея взеха участие също Старият велик секретар на ОВЛБ брат М. М.,  Майсторът на ложа „Хармония“ брат Любомир Петров, братята  Ю. С и Г. А..

Българската делегация, водена от Великия майстор на ОВЛБ Николай Божилов, влиза в nрама, в който ГОИ проведе годишната си конференция

Откривайки събитието, Великият майстор на ГОИ – бр. Стефано Бизи подчерта добрата организация на форума. Той не скри и задоволството си от това, че е било възможно събитието да се проведе, въпреки пандемичната ситуация и че се радва отново да бъде сред толкова много братя.

Великият майстор на ОВЛБ  Николай Божилов, с Великия майстор на Националната велика ложа на Франция – брат Жан Пиер Роле

По време на конференцията Великият майстор брат Николай Божилов поздрави ВМ на ГОИ, брат Стефано Бизи и всички присъстващи братя от името на ОВЛБ. Той подчерта, че отношенията между двете ложи са повече от добри и те поддържат тесни връзки помежду си. ВМ каза също, че очаква в бъдеще процеса на сближаване на продължи, а отношенията между двете ложи да станат още по-близки.

Конференцията се проведе в Palacongressi di Rimini, където се събраха над 1000 братя, голяма част от които от чуждестранни делегации. Освен тях, по традиция, присъстваха всички пристроечни структури, признати от ГОИ. Братята от тях изказаха подкрепата си за ръководството на ГОИ.

Великият майстор на ОВЛБ брат Николай Божилов с брат Лучано Крители, отговорник на „Дьо Моле“ за разширяването в Европа

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Противоепидемичните мерки бяха безупречни. Системата „антиковид“ включваше 3 стъпки: измерване на температурата на входа, представяне на сертификат за ваксинация, който биваше сканиран и предварителна онлайн регистрация на всички участващи. Залата бе запълнена наполовина.

Това позволи общо над 3000-те човека, взели участие в конференцията (сред които журналисти и не масони), да участват в едно масово събиране при минимални нива на риск.

По време на официалната вечеря  Великият майстор Николай Божилов връчи на домакините подарък от името на ОВЛБ.

към начало