.

Николай Божилов, Великият майстор на ОВЛБ, връчи награда на конкурса „Бургас и морето“

 

 

Песента „Ти мое море“ с изпълнител Мария Гогушева взе първия приз, учреден на името на бургаския бард и музикант бр. Пламен Ставрев от Фондация „Благотворителност и милосърдие“ (ФБМ).

На 31 юли, Летен театър Бургас бе озвучен от  красиви изпълнения и вдъхновяваща музика. Автори, изпълнители и музиканти, представиха на сцената своите 14 вълнуващи песни и доказаха силата на хубавата българска музика. Фестивалът започна с минута мълчание в памет на голямата певица Ваня Костова.

За всяка от представените песни имаше предварително гласуване онлайн, оценки от професионално жури и вот на публиката в залата.

В журито участваха братя Аргирови – Светослав и Благовест, журналистът Кирил Вълчев, диригентът Цанислав Петков, музикантът Дани Милев и Атанас Стоянов, познат още като Наско – водещият на „Любими песни за любими хора“ по БГ Радио, който освен като представител на журито, бе и съводещ на музикалното събитие с Драгомир Драганов, верният приятел на „Бургас и морето“ и автор на интересния сценарий на конкурса.

Пет благотворителни проекта за Бургас на Обединената велика ложа на България (ОВЛБ) и нейната фондация „Благотворителност и милосърдие“ бяха представени на пресконференция, дадена на 16 май, след Редовното годишно общо събрание на ОВЛБ.

Те са насочени към духовното, културното и социалното развитие на целия регион, съобщи тогава Великият майстор на ОВЛБ Николай Божилов, който е и председател на УС на фондацията.

По време на пресконференцията Иван Зайков представи проектът на „Благотворителност и милосърдие“ в сферата на културата. „Вие знаете, че големият бургаски музикант Пламен Ставрев бе член на нашата организация. В тази връзка фондацията взе решение да учреди награда на негово име, която да се присъжда на участник в националния конкурс за песен „Бургас и морето“ – със статуетка и парична премия“, каза Иван Зайков на събралите се тогава журналисти.

към начало