.

Младежите от „Дьо Моле“ дариха сушилня за дрехи на Център за настаняване от семеен тип

 

 

Младежите от „Дьо Моле“ дариха сушилня за дрехи на Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция в Ново село. Дарението бе връчено от Влади и Чудомир, които са възпитаници на ГПЧЕ „Йордан Радичков“,  Видин.

Дарението дава възможност на работещите в Дома, които се грижат за 15-те възрастни в Ново село, да могат да поддържат на нивото на задължителната  хигиена.

„И не е нужно да чакаш  Коледа, за да се случат чудеса“каза директорката на ЦНСТ за пълнолетни лица с деменция в Ново село Росица Дионисиева Иванова, която  благодари за ранния коледен подарък.

В предварителната среща с ръководството на новоселския дом младежите разбират, че възрастните хора се нуждаят от техника, която да им осигурява добра хигиена при честото сменяне на дрехи и спално бельо. Затова избират да купят автоматична сушилня за дрехи. Възползват се и от намаленията на „Черния петък“ за купуване на техниката.

Освен дарението във Видин, младежите от „Дьо Моле“, Обител „Света София“, планират да направят дарения  в Добрич, Варна, Бургас, Пловдив и София.

Припомняме, че неотдавна Фондация „Благотворителност и милосърдие“ (ФБМ) обяви кампания, чиято цел е да помогне на младежите от „Дьо Моле“  да разнесат подаръци в детски болнични отделения на 19 декември.

Инициативата на „Дьо Моле“ е свързана с едно от задължителните събития в календара с дейности на организацията – Ден на комфорта. Той се провежда ежегодно между 15 ноември и 31 декември. Задължение на всяка Обител е на този ден да посети болни или възрастни хора.

Младежите от Обител „Св. София“ са решили да посетят болни деца. Те са планирали да съберат средства за подаръци за тях по време на благотворителен бал. Събитието е било насрочено за началото на ноември, в Пловдив. Развитието на пандемичната обстановка обаче е осуетило плановете им. Ето защо младите рицари са се обърнали към ФБМ, а фондацията е откликнала на молбата им.

Братята, желаещи да подкрепят благородната инициатива на младите рицари, могат да преведат пари по сметката на ФБМ:

Банка ДСК

IBAN: BG73STSA93000024164774

Основание за плащане: „Ден на комфорта“.

 

„Хрониката“, ноември 2021 г.

към начало