.

Дарителска кампания на Фондация „Благотворителност и милосърдие“ – „Ден на комфорта“ в подкрепа на „Дьо Моле България“

 

 

 

Между 15 ноември и 31 декември 2021 г. младите рицари от „Дьо Моле България“ осъществиха благотворителни инициативи в 6 области.

 

Добрич.

В Дневен център за деца с увреждания гр. Добрич бяха раздадени коледни торби с лакомства и изненади, които създадоха радост и емоция, както на децата, така и на техните семейства. Представителите на „Дьо Моле“, Благовест от град Добрич и Виктор от град Варна, със съдействието на директорката Албена Донева, осъществиха инициативата, като на срещата се заяви желанието на двете страни да работят съвместно и в други проекти, което превръща начинанието в начало на възможно сътрудничество. Подкрепа на „Дьо Моле“ дадоха и други дарители с големи сърца от град Добрич, пожелали анонимност

 

Варна

В Дневен център „Слънчевата къща“ в гр. Варна са настанени 25 младежи, като всички са с множество увреждания. За „Деня на комфорта“, освен събраните средства, чрез Фондация „Благотворителност и милосърдие“ се включиха и други дарители от гр. Варна, като общата сума възлезе на 1540 лв. Рицарите Виктор и Благовест, заедно с Дядо Коледа, зарадваха младежите от центъра, техните родители и всички членове на екипа на „Слънчевата къща”, като им подариха комплекти, съдържащи коледни престилки, чаши, чинии, сладки лакомства и игри, подпомагащи развитието на децата.

 

Ново село

На центъра за настаняване от семеен тип на възрастни хора с деменция  в с. Ново село, обл. Видин, рицарите Чудомир и Владимир дариха автоматична сушилня за дрехи. В предварителните разговори с ръководството на центъра те разбират, че в дома са настанени 15 възрастни мъже и жени, които се нуждаят от техника, с която да осигурят по-добра хигиена при честото сменяне на дрехи и спално бельо. Директорката на центъра, Росица Иванова, коментира дарението с думите: „Не е нужно да чакаш  Коледа, за да се случат чудеса“.

 

Бургас

В Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания „Св. Стилиан“ в гр. Бургас, младите рицари Хусеин и Владимир, в присъствието на директорката Д-р Пепа Ралчева и с помощта при подбора на специална комисия към центъра, дариха играчки, които могат да допринесат за стимулирането на развитието на децата. Към подаръчните комплекти бяха добавени коледни чорапи и картички, които са дарение от брат Николай, майстор на ложа „София“.

 

Пловдив

На старческия дом „Св. Василий Велики“ в гр. Пловдив,  младите рицари Петър, Георги и Александър дариха 20 спални комплекта на стойност 620 лв., след като от проведения разговор с директорката Нина Христова разбират, че домът е с капацитет от 200 легла и подмяната на спалното бельо е приоритетна нужда на живеещите в дома.

 

София

Рицарите Теодор и Борис направиха дарение на Клиниката по детска онкохематология при УМБАЛ „Царица Йоанна“ в гр. София, като изненадаха малките пациенти с ръчно изработени шоколади, чаши, специални трюфелчета, коледни фигурки и други подаръци. Изказани бяха специални благодарности на професор Даниел Константинов, както и на целия медицински персонал, за пълната подкрепа и съдействие в реализацията на инициативата. На свой ред младите членове на „Дьо Моле България“ бяха дарени с пожелания за много здраве, щастие и успехи в благородната им дейност.

 

към начало