.

Делегация на ОВЛБ, водена от НУ Велик майстор брат Николай Божилов, посети Националната велика ложа на Румъния

 

 

Делегация на Обединената велика ложа на България, водена от НУ Велик майстор брат Николай Божилов, посети Букурещ от 6 до 8 май и се включи в годишната асамблея на Националната велика ложа на Румъния (НВЛР). Братята от България бяха най-многобройната чуждестранна делегация.

Тържественият ритуал бе проведен на 7 май във впечатляващата сграда на румънския парламент– Двореца на парламента. В ритуалната работа взеха участие десетки делегации от няколко континента, много велики ложи бяха изпратили видео-обръщения на своите велики майстори или поздравителни адреси. В годишната асамблея на НВЛР взеха участие около 1200 братя.

След ритуала, гостите от чужбина разгледахастроежа на бъдещата сграда, в която ще се помещаваНВЛР, която вече е впечатляваща, макар, че е завършен само грубият строеж за момента. Този градеж набратята от Румъния е пример за всички велики ложи,които все още нямат свой национален масонски дом.Сградата е на няколко етажа, като е предвидено даразполага с десет храма, както и с един голям храмза тържествени събития.

Програмата на годишната асамблея завърши с масонски бал със сестрите, на който всички гости се насладиха на музикалната програма подготвена от румънските домакини.

 

Хрониката, май 2022 г.

към начало