.

Великият майстор на ОВЛБ НУ брат Николай Божилов бе избран за почетен член на Върховния съвет на Дьо Моле Интернешънъл

 

 

На проведената редовна годишна конференция на Върховния съвет на Ордена в Орландо – Флорида, в периода 22-25 юни 2022 г., бяха взети няколко важни решения, засягащи България.

Великият майстор на ОВЛБ НУ брат Николай Божилов единодушно бе избран за почетен член на Върховния съвет на Дьо Моле Интернешънъл. Това е най-високото отличие, което се присъжда на братя – само за изключителни заслуги към Ордена Дьо Моле и неговото развитие.

Бе взето решение за учредяването на независима юрисдикция на Дьо Моле в България. Събитието ще се проведе на 19.11.2022г. в София.

На същата дата в София ще се проведе годишен форум на всички европейски юрисдикции на Дьо Моле Интернешънъл и техните лидери. Така те ще могат да присъстват на инсталирането на юрисдикцията на Дьо Моле в България и нейният първи Национален велик съветник – Румен Божилов. Той е първият българин, член на Дьо Моле Интернешънъл и първият Главен съветник на първата обител на Дьо Моле Интернешънъл в Ориент България „Света София“.

Новоизбраният Велик майстор на Дьо Моле, брат Джон Селар, избра да направи своето първо международно посещение именно в България, за да учреди лично най-новата юрисдикция в Европа  Дьо Моле България.

Той ще връчи високото отличие на Великия майстор на ОВЛБ НУ брат Николай Божилов.

към начало