.

В София се проведе тържествен ритуал по инсталиране на юрисдикцията на „Дьо Моле България“

 

На 19 ноември 2022 г. в София, в присъствието на НУ Велик майстор на ОВЛБ брат Николай Божилов и Великият майстор на „Дьо Моле Интернешънъл“, брат Джонатан Селарс, се проведе церемония по инсталиране на юрисдикцията „Дьо Моле България“.

На това историческо събитие взеха участие делегации от Германия, Италия, Сърбия, Румъния, Франция, Албания, Гърция  както и много братя от ОВЛБ и техните семейства, което допринесе този исторически момент да се превърне в един незабравим празник.

От ляво на дясно: Румен Божилов, Николай Божилов, Джонатан Селарс и  Лучано Крители

След като юрисдикцията стана факт, Великият майстор Джонатан Селарс и брат Лучано Крители инсталираха Румен Божилов като първи Национален майстор съветник. Това е едно напълно заслужено признание за неговата отдаденост от самото начало на каузата на „Дьо Моле“.

НУ Велик майстор, брат Николай Божилов, бе отличен с най-високото отличие – Почетен член на Върховния съвет на „Дьо Моле Интернешънъл“, звание с което могат да се гордеят само броени велики майстори по света.

Последва инсталирането на г-н Маню Моравенов като Изпълнителен директор на „Дьо Моле България“. На свой ред той номинира Много уважаемия брат Любомир Петров като Асистент изпълнителен директор на „Дьо Моле България“ и г-н Жечко Димитров като Административен директор на „Дьо Моле България“.

НУ Велик майстор брат Николай Божилов връчи три плакета от името на ОВЛБ на Великия майстор Джонатан Селарс, на брат Лучано Крители и на Румен Божилов по случай  новата му отговорна длъжност в Ордена.

„Хрониката, ноември 2022 г.

към начало