.

Стартира традиционната годишна инициатива „3330 топли обяда“

 

Днес, 07.01.2023г., братята мотористи масони от Widows Sons & Masonic Riders Grand Chapter Bulgaria стартираха традиционната годишна инициатива „3330 топли обяда“. Тя е част от кампанията „Помощ на две колела“, чрез която се подкрепят хората, изпаднали в нужда и невъзможност за достоен живот, породени от ситуацията в страната.

Инициативата започва на 7 януари, Ивановден и ще продължи до 8 април, Лазаровден, в София и Разград. Събитието беше посетено от Великия майстор на ОВЛБ брат Николай Божилов, Великия благотворител брат Атанас Радев, братя от съюзни ложи, наши сестри. Великият майстор брат Николай Божилов поздрави братята за тяхната милосърдна работа и им пожела успех на градежа на човечността.

Брат Даниел Капсъзов, Асистент велик благотворител и Президент на Widows Sons & Masonic Riders Grand Chapter Bulgaria благодари на Великия майстор брат Николай за подкрепата която Фондация „Благотворителност и милосърдие“ оказва за инициатива „3330 топли обяда“, като го увери, че братята ще продължат с добрите си дела и тази година.

По традиция точно в 11,30 ч. в кв. „Лозенец”, София, на ул. „Арх. Йордан Миланов“, спирка „Вишнева”, бяха паркирани „Мобилната кантина“ с топлата храна и „Мобилният  консултативен медицински кабинет“  с екип от наши братя лекари, открита бе и шатрата на организацията. При строго съблюдаване на всички епидемиологични правила в 12:00 ч., след измерване на температурата и дезинфекция на ръцете, започна раздаване на топъл обяд на всички нуждаещи се хора, които бяха откликнали на поканата. Всеки един от тях имаше възможност да се консултира с лекар от организацията.

За времето от 12:00 ч. до 13:00 бе даден топъл обяд на 200 човека. На всеки от тях бе осигурена маска, дезинфектант, кутия с витамини, поздравителна картичка. Обедното меню включваше супа, второ ястие, шоколадово руло, плод, топъл чай, минерална вода и др.

В 14,00 ч. братята приключиха своята работа и се върнаха към задълженията на своето всекидневие.

Изказваме благодарност за подкрепата на Фондация „Благотворителност и милосърдие“ към Обединена велика ложа, на майстора на ложа „Свобода 1992“, на братя от ложите „Ведър“ и „София“, които се включиха с дарения, както и на всички останали наши братя  от ОВЛБ, които ни подкрепят в това наше дело със средства и дарения на продукти.

Тази кампания се провежда с подкрепата на Софийска община и район Лозенец.

Продължаваме следващата седмица 14.01.2023 г. събота на същото място.

Даряваме Вяра, Надежда, и още нещо.

 

Братята от Widows Sons & Masonic Riders Grand Chapter Bulgaria

към начало