.

През пролетта на 2023 г. – 3896 топли обяда и 14 благотворителни акции

 

Четиринадесет събития!
3896 топли обяда!
и усещане за изпълнен дълг!

 

Така изглежда равносметката от третия сезон на благотворителната инициатива „3330 топли обяда„, част от кампанията „Помощ на две колела“ в подкрепа слабите, хората в нужда и тези изпаднали в невъзможност за достоен живот породени от ситуацията в страната,състояла се в градовете София и Разград и през 2023 година!
През изминалата събота 08-ми април 2023 г., Лазаровден, братята и сестрите на Widows Sons Grand Chapter Bulgaria & Masonic Riders Bulgaria реализираха финалното за 2023 година събитие от поредицата „3330 топли обяда„. В духа на предстоящите Великденски празници, препълнените пакети с храна, бяха допълнени от пухкави козунаци и кофички с кисело мляко. Грижливо подготвените 260 обяда, традиционно се състояха от тристепенно меню: предястие – топла пилешка супа, основно ястие – руло „мозайка“, разнообразие от десерти – плодове, сухи пасти, допълнително – хляб, вода и боза. Както на всяко едно събитие, така и в събота, всички присъстващи се насладиха на нашата запазена марка – вкусният ни и специално селектиран родопски чай. Изключително емоционално и изпълнено с радост, протече финалното събитие от инициативата, за което спомогнаха широките усмивки на нашите най-малки помощници, децата на организацията, които с огромно желание да бъдат част от творенето на добри дела, раздаваха витамини и дезинфектанти. Точно в 14:00 ч. братята приключиха своята работа и се върнаха към задълженията на своето всекидневие.
Тази година братята проведоха 14 събития, в дните между Ивановден и Лазаровден. На тях раздадоха 3406 обяда в гр. София и 490 обяда в гр. Разград! Благотворителното раздаване на храна е част от поредицата добродеяния на инициативата Помощ на две колела, подкрепяна от Фондация „Благотворителност и милосърдие“ към Обединена велика ложа на България. За последните 3 години от стартирането на инициативата бяха раздадени над 24 000  топли обяда.
Щастливи сме, че силите ни стигнаха! Благодарни сме, че имахме възможността да бъдем полезни! Удовлетворени сме, че изпълнихме обещанието си! … а усмивките и признателността на хората, на които подадохме ръка за помощ, ще носим завинаги със себе си. Те ще ни вдъхновяват и ще ни насочват по пътя на творенето на най-стойностните дела!
Скъпи братя, обединени и сплотени в редиците на Widows Sons Grand Chapter Bulgaria & Masonic Riders Bulgaria, ние направихме всичко това възможно, но не бяхме сами! Доброто е заразно и е мощна сила, която привлича все повече и повече съучастници! Списъкът с братя, съюзни ложи, дарители, приятели, съмишленици е безкраен. За нас е чест, че работихме заедно с толкова много достойни личности с огромни сърца, които не затварят очите си пред проблемите на обществото, а с всички сили се борят за едно по-добро бъдеще! Респект!
Изказваме нашата най-искрена благодарност към Фондация „Благотворителност и милосърдие“ към Обединена велика ложа на България, която всяка година подкрепя  инициативата „3330 топли обяда„, за което сме дълбоко признателни!
Благодарим за подкрепата на Софийска община и Район „Лозенец” СО!
От своя страна ние ще продължим своята работа на градежа на милосърдието и човечността с които сме се заели.
Даряваме Вяра, Надежда, и още нещо.

към начало